UNIŠTENJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTVA U ČETVRTAK 17. OKTOBRA - Ćuprija.net
23769
post-template-default,single,single-post,postid-23769,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

UNIŠTENJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTVA U ČETVRTAK 17. OKTOBRA

UNIŠTENJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTVA U ČETVRTAK 17. OKTOBRA

Obaveštavaju se stanovnici na lokaciji Paraćinske utrine, naselje „7. juli“, Karađorđevo brdo – jezero Vezirovac da će u četvrtak, 17. novembra, od 12 do 15 časova demineri Vojske Srbije uništavati neeksplodirana ubojna sredstva.  

Potrebno je da se pre početka uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava evakuiše stanovništvo i stoka iz ovog opasnog područja. 

Za vreme akcije uništavanja biće zatvoren za saobraćaj nekategorisani put od naselja „7. jul“ do jezera na Vezirovcu. Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari, čije se komande moraju bezuslovno poštovati. 

Završetak uništenja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara. 

Ujedno, Vojska Srbije upozorava stanovništvo da je najstrože zabranjeno i opasno po život svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu Komandu Vojske Srbije. 

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova, kao ni za štetu po ljude i stoku koji bi mogli da se nađu u reonu aktivnosti.