RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU MERKATILNOG KUKURUZA - Ćuprija.net
23761
post-template-default,single,single-post,postid-23761,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU MERKATILNOG KUKURUZA

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU MERKATILNOG KUKURUZA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Direkcija za robne rezerve raspisali su Javni poziv za podnošenje prijava za bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava.

Merkantilni kukuruz koji se daje jeste prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama. Bespovratna isporuka se odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava odnosno ženskih grla goveda starijih od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva.

Uzgajivač mlečnih krava koji može ostvariti pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza, do najviše 240 kg po jednoj mlečnoj kravi može biti i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu, u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja, nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i ostvarilo pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu.

Prijava se podnosi Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi Jagodina, na adresu Kapetana Koče 21, 35000 Jagodina u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom, sa naznakom imena i prezimena, adresom prebivališta, kontakt telefonom i napomenom: „Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava“, u periodu od 11. novembra do 23. novembra 2022. godine.

Dodatne informacije u vezi sa ovim javnim pozivom zainteresovana lica mogu dobiti putem broja telefona 035/8150926 kao i u kancelariji br. 26, Odeljenje za privredu, društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave opštine Ćuprija.