PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
23384
post-template-default,single,single-post,postid-23384,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE ĆUPRIJA

PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE ĆUPRIJA

Opština Ćuprija u saradnji sa lokalnim institucijama kulture, turizma i sportskim kolektivima organizuje program ovogodišnjeg obeležavanja 13. oktobra Dana opštine Ćuprija.

Četvorodnevni program ovog događaja prate brojne kulturne i sportske manifestacije a prva kojoj će građani moći da prisustvuju je izložba slika velikana srpske umetnosti Petra Dobrojevića u galeriji Muzeja “Horeum Margi – Ravno” u ponedeljak, 11. oktobra od 20 sati.

Narednog dana, 12. oktobra sa početkom u 17:00 sati ulicama našeg grada trčaće najbolji trkači iz Srbije i regiona na tradicionalnoj 77. uličnoj trci “Memorijal Aleksandar Aca Petrović”.

Centralni deo obeležavanja Dana opštine je svečana sednica Skupštine koja će biti održana 13. oktobra sa početkom u 12 sati kada će najboljim učenicima i đacima generacije osnovnih i srednjih škola biti dodeljena  priznanja i nagrade. Pored toga biće dodeljeno i najveće priznanje “ključa grada” koje simbolizuje titulu počasnog građanina Ćuprije. Istog dana sa početkom u 11 sati biće održana ceremonija polaganja venaca oslobodiocima Ćuprije u Drugom svetskom ratu

Organizacioni odbor za obeležavanje Dana opštine mislio je i na najmlađe sugrađane pa je za njih organizovano od 17 sati u Moravskom parku izvođenje dečije predstave “Moravski pustolov”, proglašenje pobednika na konkursu Narodne biblioteke na temu “Moj grad”, druženje sa animatorima na gradskom trgu i od 19 sati sečenje rođendanske torte. Događajima za najmlađe prethodiće dečiji karneval u 16 sati pod nazivom “Sreća je u ljubavi”.

Istog dana sa početkom u 20 sati u sali Osnovne muzičke škole “Dušan Skovran” glumci Zvezdara teatra izvešće pozorišnu predstavu “Knjiga o Milutinu”. Rođendan opštine Ćuprija biće proslavljen koncertom grupe S.A.R.S. na gradskom trgu od 22 sata i ponoćnim vatrometom.

Program ovogodišnjeg obeležavanja Dana opštine završava se 14. oktobra u 20 sati koncertom kamernog ansambla “Serafim” čije se održavanje planira u sali OMŠ “Dušan Skovran”.