OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE - Ćuprija.net
23257
post-template-default,single,single-post,postid-23257,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

OBELEŽEN DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Povodom obeležavanja 17.septembra, Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u periodu od 17-24. septembra organizuju se različite aktivnosti širom Srbije sa ciljem promocije Sektora i upoznavanja građana sa njihovim radom, opremom i vozilima.

Neke od tih aktivnosti su taktično-tehnički zborovi sa akcentom na prisustvu predškolske, školske i srednjoškolske dece i održavanje javno-pokaznih vežbi Vatrogasno spasilačkih jedinica.

Vatrogasno spasilačka jedinica u Ćupriji je tim povodom organizovala izvođenje javno pokazne vežbe – evakuacija radnika iz hale sportova i gašenje požara zapaljive tečnosti gde je demonstrirana spremnost i obučenost vatrogasaca spasilaca da brzo i efikasno reaguju u slučajevima kada eventualno mogu da budu ugroženi životi građana i njihova imovina.

Ovu pokaznu vežbu pratila je edukacija dece predškolskog uzrasta vrtića „Šećerko“  i 3. i 4. razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“ i taktično-tehnički zbor gde su prezentovana vatrogasna vozila i oprema kojom raspolaže i Vatrogasno spasilačka jedinica u Ćupriji.  

FOTO GALERIJA OVDE