POVEŽIMO SE BOLJE - EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI - Ćuprija.net
23239
post-template-default,single,single-post,postid-23239,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POVEŽIMO SE BOLJE – EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI

POVEŽIMO SE BOLJE – EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI

Pod sloganom “Kombinuj i kreći se” od 16. do 22. septembra biće obeležena Evropska nedelja mobilnosti u kojoj ove godine učestvuje 2.071 grad i opština iz 41 zemlje.

Za sprovođenje aktivnosti i iscrtavanje Ćuprije na karti evropskih gradova koji su uzeli učešće u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti zadužen je Sportski savez koji je organizovao zelenu vožnju glavnom gradskom saobraćajnicom, od gradskog trga do Slavije i nazad. U programu mogu da učestvuju svi vozači bicikla, a dobrodošli su i oni sa rolerima, tronitetima i skejtovima. Okupljanje učesnika zakazano je za četvrtak 22.09. u 11:30 sati, dok će defile krenuti u 12:00 sati.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti” je stvaranje navike korišćenja javnog prevoza i alternativnih prevoznih sredstava i smanjenje upotrebe fosilnih goriva u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u urbanim centrima.