ODRŽANA JE 76. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
23216
post-template-default,single,single-post,postid-23216,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 76. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA JE 76. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Članovi Opštinskog veća danas su utvrdili Nacrt odluke o donošenju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Ćuprija za 2022. godinu. Prema ovom programu, koristiće se poljoprivredno zemljište u državnoj svojini. U dokumentu je navedeno i to da je ukupna površina obradivog zemljišta u našoj opštini nešto veća od 1517 hektara, od čega njive zauzimaju 1382 hektara.

Većnici su odobrili rukometnom klubu „Radnički“ preraspodelu u okviru već odobrenih sredstava za realizaciju programa u 2022. godini, a doneli su i jednu tehničku ispravku rešenja o izmeni rešenja koja se odnosi na sredstva za realizaciju godišnjeg programa Fudbalskog kluba „Mladost“ iz Jovca.

Na 76. sednici imenovano je Radno telo za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece, na čijem će čelu da bude predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić. Zadaci ovog tela biće planiranje i nadziranje mera javne politike iz različitih oblasti koje su usmerene na podršku podsticajnom rodtiteljstvu i razvoju dece.