NA AERODROMU U ĆUPRIJI U SUBOTU SE ODRŽAVA DRŽAVNO PRVENSTVO JEDRILICA NA DALJINSKO UPRAVLJANJE - Ćuprija.net
23130
post-template-default,single,single-post,postid-23130,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NA AERODROMU U ĆUPRIJI U SUBOTU SE ODRŽAVA DRŽAVNO PRVENSTVO JEDRILICA NA DALJINSKO UPRAVLJANJE

NA AERODROMU U ĆUPRIJI U SUBOTU SE ODRŽAVA DRŽAVNO PRVENSTVO JEDRILICA NA DALJINSKO UPRAVLJANJE

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub “Ćuprija” organizuju u subotu 10. septembra  državno prvenstvo Srbije u kategoriji F3K – radio upravljani modeli jedrilica na kome će učestvovati više od 15 takmičara iz cele Srbije kao i gosti iz Hrvatske

Discipline zahtevaju izuzetno veliko iskustvo, utreniranost i poznavanje modela vazduhoplova, uslova u vazduhu, aerodinamike i fizike, kao i veštinu upravljanja modelom daljinski.

Ljubitelje vazduhoplovstva na aerodromu u Ćupriji očekuje slobodan ulaz i preko sedam sati takmičenja virtuoza na modelima klase F3K. Početak takmičenja je planiran u deset časova.

Takmičenje koje se organizuje n aerodromu u Ćupriji  podržava Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije i generalni sponzora Motorola Srbija.