DO NEDELJE SAOBRAĆAJNA POLICIJA SPROVODI VELIKU AKCIJU KONTROLE SAOBRAĆAJA - Ćuprija.net
22861
post-template-default,single,single-post,postid-22861,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DO NEDELJE SAOBRAĆAJNA POLICIJA SPROVODI VELIKU AKCIJU KONTROLE SAOBRAĆAJA

DO NEDELJE SAOBRAĆAJNA POLICIJA SPROVODI VELIKU AKCIJU KONTROLE SAOBRAĆAJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće do 14. avgusta ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

U toku akcije svakodnevno će biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja – ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. “presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Naglašava se da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica.