U NEDELJU JE CREVARIJADA - NAJVEĆA GASTRONOMSKA ZABAVA U CENTRALNOJ SRBIJI - Ćuprija.net
22817
post-template-default,single,single-post,postid-22817,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U NEDELJU JE CREVARIJADA – NAJVEĆA GASTRONOMSKA ZABAVA U CENTRALNOJ SRBIJI

U NEDELJU JE CREVARIJADA – NAJVEĆA GASTRONOMSKA ZABAVA U CENTRALNOJ SRBIJI

Turistička organizacija opštine Ćuprija uz podršku lokalne samouprave i brojnih sponzora organizator je 13. Crevarijade – najveće gastronomske manifestacije u Centralnoj Srbiji. 

– Protekle dve godine Crevarijada je zbog nepovoljnih epidemioloških uslova bila na pauzi. To je ostavilo i dovoljno vremena da se ovogodišnja manifestacija pripremi i održi na najbolji način uz brojne sadržaje koji spojaju tradiciju i kulinarstvo. Drago mi je i što se organizacijom ovogodišnje manifestacije vraćamo onome po čemu se Ćuprija prepoznaje i prednjači u svetu kulinarstva – pripremi specijaliteta od crevaca, kazao je u svom obražanju medijima Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija i iskoristio priliku da pozove Ćupričane i stanovnke čitavog Pomoravlja da dođu u nedelju 31. jula u Moravski park i budu deo ovog jedinstvenog druženja. 

– Za ovogodišnju Crevarijadu vladalo je veliko interesovanje učesnika a u prilog tome govori i podatak o iskorišćenosti prostora u Moravskom parku za takmičenje . U pripreme specijaliteta od crevaca nadmetaće se 40 ekipa a pored domaćih učestvaće i ekipe koje dolaze iz drugih krajeva Srbije. Očekuje se i veliki broj posetilaca jer Crevarijada zbog svoje specifičnosti okuplja ljude koji vole ove gurmanske specijalitete a i samu zabavu koja se dešava tokom ovakvih susreta, kazala je Jelena Petrović, direktrorka turističke organizacije opštine Ćuprija i podsetila takmičarske ekipe da nakon dostave tanjira na žiriranje, ponude posetiocima preostalu količinu pripreljenog specijaliteta.

Program Crevarijade počeće u 17 sati okuljanjem ekipa a posetioce nakon takmičarskog dela očekuje muzičko-zabavni program u kom će nastupati kulturno umetnička društva iz Ćuprije, Rumunije i Bugarske dok je za 21 sat najavljen koncert Željka Šašića. 

Organizatori Crevarijade mislili su i na najmlađe postioce s obzirom da su oni čuvari tradicije pa će tako za njih biti organizovan program pod nazivom “Kad porastem biću crevar” gde će se uz edukatore, animatore i određene rekvizite simulirati priprema crevaca i obilazak takmičarskih ekipa. Gost ovogodišnje manifestacije je glumac i voditelj Srđan Ivanović.

Najbolje gurmane na 13. Crevarijadi očekuju i nagrade a pored najbolje biće nagrađene i najmlađe, ekipe kao i one čiji je štand urađen na najkreativniji način i ekipa čiji je tanjir najlepše dekorisan.

FOTO GALERIJA OVDE