AERO KLUB ĆUPRIJA ORGANIZATOR PRVOG MOTOROLA KUPA - Ćuprija.net
22608
post-template-default,single,single-post,postid-22608,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

AERO KLUB ĆUPRIJA ORGANIZATOR PRVOG MOTOROLA KUPA

AERO KLUB ĆUPRIJA ORGANIZATOR PRVOG MOTOROLA KUPA

Više od 10 takmičara iz Srbije i gosti iz Hrvatske odmerili su snage na prvom takmičenju jedrilica sa radio-upravljanjem u kategoriji F3K “Motorola kup”, koje je održano na aerodromu u Ćupriji.

Ova modelarska klasa jedrilica teška je svega 240 grama i ima raspon krila od metar ipo. Samo takmičenje sastoji se od startovanja modela jedrilice iz ruke a cilj je pomoću radio uređaja upravljati modelom koristeći samo uzlazne vazdušne struje i ostati što duže u vazduhu, kaže jedan od “pionira” u ovoj disciplini, Miljenko Frančić, iz Aerokluba ”Rudolf Fizir” iz Ludberga iz Hrvatske.

Iako je ovakva modelarska klasa jedrilica sve popularnija u Evropi, ove lagane letilice po prvi put su zakrstarile nebom iznad Dobričeva, što ne znači da članovi Aerokluba iz Ćuprije, iako početnici u ovoj kategoriji, nisu postizali zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima ovog tipa. Predstavnik kluba iz Ćuprije za dve nedelje učestvovaće na Svetskom kupu u Ludbergu i krajem jula na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj.

FOTO GALERIJA OVDE