ŠKOLA GLUME ĆUPRIJA PREDSTAVILA, SEDMU PREMIJERNU PREDSTAVU "HEJTIKETA" - Ćuprija.net
22585
post-template-default,single,single-post,postid-22585,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ŠKOLA GLUME ĆUPRIJA PREDSTAVILA, SEDMU PREMIJERNU PREDSTAVU “HEJTIKETA”

ŠKOLA GLUME ĆUPRIJA PREDSTAVILA, SEDMU PREMIJERNU PREDSTAVU “HEJTIKETA”

”Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba”. Hm, najlepše jeste, ali da je lako svi ćemo reći da u nekim momentima zaista nije bilo.

Sedma predstava Škole glume Ćuprija pod nazivom “Hejtiketa” vodi nas u jednu osnovnu školu i raslojava problem etiketiranja i kreiranja stigme među učenicima te škole.

Od likova upoznajemo Anastasiju, Miu, Saru, Aleksu i Lenu. Prvo četvoro su grupica onih popularnih sa kojima bi svako želeo da se druži. Imaju svoje rituale, imaju onu koja je glavna u grupi, ali šta se dešava kada u njihovu školu dođe devojčica po imenu Lena, glavna je potka ove naše priče.

Kome je namenjena? Ovu priču želimo da ispričamo svim učenicima i učenicama osnovnih škola koji će se u nekim momentima identifikovati, ali i uvideti koliko problema može da donese jedan, naizgled bezazleni nadimak.

Autorska Predstava “Hejtiketa” nastala je metodom razvojnog pozorišta u radu sa početnom grupom Škole glume Ćuprija. Scene i tekst su kreirale učesnice polazeći od teatra slika, koju je kasnije Marija Miladinović, rediteljka predstave, dramaturški i režijski povezala u celinu.

Dramaturgiju, ideju o predstavi i režiju potpisuje Marija Miladinović, dok su asistenti na procesu rada Milica Radulović i Aleksandar Konovalov. Mentor celokupnog procesa je Uroš Mladenović.

U predstavi igraju: Lana Milanović, Jana Milojević, Elena Stefanović, Tara Veličković, Vasilisa Milojković, Andrijana Petrović, Lana Nešić, Antonina Petković, Tijana Milojević, Anđela Ibrić i Neda Milosavljević.

FOTO GALERIJA OVDE