PREZENTACIJA JAVNIH POZIVA - Ćuprija.net
22527
post-template-default,single,single-post,postid-22527,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

PREZENTACIJA JAVNIH POZIVA

PREZENTACIJA JAVNIH POZIVA

Sa ciljem doprinosa rastu i razvoju mikro i malih preduzeća u regionima Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije, Regionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj i Ministarstvo za evropske integracije sprovode program Evropske unije za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima registrovanim u jednoj od 99 lokalnih samouprava koje su uključene u ovaj program.

Evropska unija će sa ukupno tri miliona evra kroz nabavku opreme i uvođenje usluga podržati pravna lica koja su registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2020. godine i bave se proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke, kaže Milica Čukarić, menadžer projekta iz oblasti privrede i preduzetništva Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Iznos podrške po pojedinačnom projektu je od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 posto vrednosti projekta.

Drugi program odnosi se na mikro i mala preduzeća i zadruge koje su registrovane najkasnije 31. decembra 2020. godine i koja imaju minimum jednog zaposlenog. Radi o kombinaciji bespovratnih sredstava, kreditnih sredstava i sopstvenog učešća a iznos koji kompanija u okviru ovog programa može da dobije je 5 miliona dinara uz sopstveno učešće od 5 odsto i određenog iznosa preko poslovnih banaka i lizing kompanija koje su uključene u ovaj program.

Poziv je otvoren do 30. juna 2022. godine, a više informacija o uslovima poziva, načinu konkurisanja kao i pomoći oko potrebne dokumentacija za prijavljivanje, zaintersovani mogu dobiti u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

FOTO GALERIJA OVDE