UPOZNAJTE ČAROBNI SVET GLJIVA NA OVOGODIŠNJIM DANIMA GLJIVA - Ćuprija.net
22522
post-template-default,single,single-post,postid-22522,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

UPOZNAJTE ČAROBNI SVET GLJIVA NA OVOGODIŠNJIM DANIMA GLJIVA

UPOZNAJTE ČAROBNI SVET GLJIVA NA OVOGODIŠNJIM DANIMA GLJIVA

Dvodnevna manifestacija “Dani gljiva”, šesta po redu, biće održana u od 27. do 29. maja na imanju “Nebesko brdo” u Paljanu. Ovq manifestacija zbog raznovrsnosti sadržaja, broja gostiju i zvučnih imena iz mikološkog sveta, od samog početka uživa veliko poštovanje i svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

S obzirom na ogromno bogatstvo mikroflore na području naše opštine ideja vodilja je bila da što većem broju ljudi ukažemo na značaj gljiva, te da kroz druženje i razmenu iskustava sklopimo nova poznanstva a ove predele svrstamo u vrh gljivarskih destinacija gde im je i mesto, kaže Radmilo Pecić, predsednik Udruženje gljivara i ljubitelja prirode “Gorun” iz Ćuprije.

I ove godine, pored tradicionalnog sakupljanja i determinacije gljiva, akcenat će biti stavljen na edukativni deo manifestacije, prevashodno namenjen deci, koja će kroz različite radionice i predavanja, koja će biti organizovana u subotu, moći da se upoznaju sa čarobnim svetom gljiva.

Najposećeniji segment manifestacije je izložba gljiva koja je zakazana za nedelju u 12 sati nakon čega će za sve posetioce, gost manifestacije poznati niški kuvar Nebojša Stamenković, poznatiji kao “Neša travka” pripremiti čorbu od 100 različitih pečuraka.

Za sve posetioce biće organizovan besplatan prevoz do Paljana, a okupljanje je u nedelju 29. maja ispred hala sportova Ada u 10 sati a povratak je u 17 časova.Informacije i prijava za besplatan prevoz može se dobiti broj telefona 060 0 476 222