NAJBOLJI MEDICINSKI RADNICI OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI" NAGRAĐENI SREBRNIM ZNAKOM I ZAHVALNICOM - Ćuprija.net
22439
post-template-default,single,single-post,postid-22439,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NAJBOLJI MEDICINSKI RADNICI OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI” NAGRAĐENI SREBRNIM ZNAKOM I ZAHVALNICOM

NAJBOLJI MEDICINSKI RADNICI OPŠTE BOLNICE U ĆUPRIJI” NAGRAĐENI SREBRNIM ZNAKOM I ZAHVALNICOM

12 maj, međunarodni dan medicinskih sestara koji se tradicionalno proslavlja širom sveta u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel začetnice modernog sestrinstva u svetu, Udruženje zdravstvneih radnika Ćuprija obeležilo je uručenjem srebrnog znaka i zahvanica najboljim medicinskim sestrama i tehničarima Opšte bolnice Ćuprija.

U pozdravnom govoru predsednice Udruženja zdravstvenih radnika Ćuprija i master menadžera u sitemu zdravstvene zaštite Danijele Radoičić, istaknuto je da medicinske sestre kao nosioci zdravstvene nege, pružaju  veliki doprinos zdravstvenom sistemu i imaju ključni značaj u kreiranju zdravstvene politike i da su odgovornosti koju nosi briga i staranje za ljudski život osnovni zahtev ovog zanimanja.

Ovaj Međunarodni dan, medicinske sestre u Srbiji dočekale su bez Zakona o sestrinstvu i babičkoj delatnosti o kojem se priča dugo godina unazad. Dokument bi  regulisao sestrinsku profesiju – obrazovanje, kompetenciju, kvalitet u zdravstvenoj nezi, istraživanja u sestrinstvu i druga pitanja od interesa za profesiju sestara i babica.

“Želim da verujem  u obrazovanu budućnost  u sestrinstvu. Hoćemo i možemo bolje, snagom reči gde je saradnja svih nas jedini izbor uspeha da premostimo razlike i udružimo se u borbi da naša profesija dobije zasluženo mesto u zdravstvnom sistemu” zaključila je predsednica Udruženje zdravstvneih radnika Ćuprija.

FOTO GALERIJA OVDE