DANAS JE 12. MAJ MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA - Ćuprija.net
22414
post-template-default,single,single-post,postid-22414,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DANAS JE 12. MAJ MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

DANAS JE 12. MAJ MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se u celom svetu svake godine 12-tog maja, u spomen na rođenje Florens Najtingel, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. 

Ovaj dan su na gradskom trgu u Ćupriji obeležili i studenti Akademije vaspitačko medicinskih strukovnih studijao bavljajući preventivne preglede građana, mereći im pritisak i nivo šećera u krvi. 

“Građanima smo pored ovih aktivnosti davali osnovne savete koji se odnose na očuvanje zdravlja a tamo gde postoje eventualni problemi savetovali da posete izabranog lakara i obave dodatne analize”, kaže Jelena Aleksandrć, nastavnik veština u ovoj školi. 

Današnji dan je iskorišćen i za promociju nastavnih smerova škole pa je sa gradskog trga u Ćupriji poslata poruka o važnosti medicinske struke i važnosti medicinskih sestara koje doprinose svetskom zdravlju u sistemu zdravstvene zaštite.

FOTO GALERIJA OVDE