ODRŽANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
22395
post-template-default,single,single-post,postid-22395,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

ODRŽANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

Skupštinsko zasedanje otvorio je predlog odluke o završnom računu za 2021 godinu. U obimnom materijalu koji se našao pred odbornicima detaljno su obrazloženi svih prihodi i rashodi uz generalnu ocenu da je i pored teškoća izazvanih epidemijom Kovid-a poslovanje opštine bilo uspešno i da je najveći broj planiranih investicija realizovan.

Opština Ćuprija će u Nacionalnoj asocijaciji kancelarija za mlade, u kojoj se već nalazi 56 lokalnih samouprava,  imati svog legitimnog predstavnika, rezime je odluke  Skupštine opštine o pristupanju ovoj asocijaciji. Nakon toga, na predlog Opštinskog veća doneta je odluka da se izvrši revizija  Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja raseljenih , izbeglih lica i povratnika, a razlog je nedavno potpisani sporazum Komesarijata za izbeglice i nemačke humanitarne organizacije kojim se u već usvojene planove uključuju nove kategorije lica.

Centralna tačka dnevnog reda 15. skupštinske sednice ticala se izmena Plana generalne regulacije gradskog naselja, kako bi se otklonili neki urbanistički i saobraćajni problemi koji se razvojem i širenjem grada neminovno javljaju. Urbanistička rešenja uradila je arhitektonska kuća „BG ARH D.O.O“ iz Beograda, Opštinsko veće predložene izmene podržalo, a Skupština opštine odlukom konačno i prihvatila.

Još jedan akcioni plan  koji su odbornici podržali ticao se poboljšanja položaja Roma za period do 2025. godine.

Pravilnik o Sistematizaciji poslova u Centru za socijalni rad u Ćupriji dobio je podršku odbornika, kao i zahtevi JKP „Ravno 2014“ i SRC “Ada“ za korekcijom cena usluga. Sednicu je zaključio prihvaćeni izveštaj o radu SRC“Ada“ u prethodnoj godini.

FOTO GALERIJA OVDE