ODRŽANA JE 66. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
22367
post-template-default,single,single-post,postid-22367,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 66. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA JE 66. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Predlog odluke o završnom računu za prethodnu godinu otvorio je 66. sednicu Opštinskog veća opštine Ćuprija. Po rečima Jovice Antića, predsednika veća i Opštine Ćuprija, realizacija budžeta je prošle godine ostvarena u planskim okvirima, iako je zbog niza ograničenja uslovljenih kovid epidemijom punjenje budžeta bilo otežano. Prvi meseci ove godine najavljuju da će i ova fiskalna godina biti dobra, a to znači i da će planirane investicije, zaključio je Antić, biti realizovane.

Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja raseljenih lica revidiran je odlukom većnika, a razlog je – u međuvremenu potpisan Memorandum o saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Na dnevnom redu sednice našl su se i teme izmena finasijskih planova OŠ „Đura Jakšić“, Ustanove kulture, Turističke organizacije, Medicinske škole i Ustanove za sport SRC “Ada“.

Plan generalne regulacije gradskog naselja pretrpeo je neke male i nužne izmene kako bi se otklonili neki, uglavnom saobraćajni problemi, obezbedilo više parking mesta i pojedine gradske površine privele nameni.

Sednica Opštinkog veća zatvorena je razmatranjem cenovnika usluga SRC “Ada“, koji je takođe danas dobio podršku većnika

FOTO GALERIJA OVDE