JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2022. GODINI - Ćuprija.net
22364
post-template-default,single,single-post,postid-22364,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2022. GODINI

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2022. GODINI

Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Ćuprija raspisali su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Jagodina – Ispostava Ćuprija i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. 

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju, u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti. 

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Pre uključivanja u meru, Nacionalna služba vrši proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog poziva za nezaposlena lica.

Sredstva dodeljena po osnovu subvencije su de minimis državna pomoć.

Opširnije na zvaničnoj internet stranici Opštine Ćuprija, u kategorijama “obaveštenja“ i „konkursi“ ili klikom na link OVDE.