ODRŽANA 65. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
22264
post-template-default,single,single-post,postid-22264,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 65. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA 65. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Raspodela godišnjih sredstava za sufinansiranje javnog informisanja u 2022. godini, obeležila je 65. sednicu Opštinskog veća.

Pre toga pred većnicima se našao izveštaj o korišćenju budžetskih sredstava za informisanje u prethodnoj godini. U dopisu budžetskog inspektora stoji da su, izuzev jednog, svi ostali korisnici blagovremeno dostavili izveštaje, a da su sredstva korišćenja u skladu sa uslovima konkursa. Neutrošena sredstva kod nekih korisnika biće vraćena budžetu opštine. 

Za ovu godinu budžetom je, kao i prethodne, za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja opredeljeno 15 miliona dinara. Po raspisanom javnom konkursu, za sredstva je apliciralo 16 medijskih organizacija. Stručna komisija je razmatrala 15 prijava, jedna nije ispunjavala uslove konkursa, i opredelila se za 12 ponuđenih projekata. 

Predlog još jedne komisije našao se na dnevnom redu današnje sednice. Opštinska komisija za realizaciju energetske sanacije dostavila je svoj predlog direktnih korisnika za projekat energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela. Naime, Pravilnik o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe uređuje da radove na ugradnji mogu da izvode ovlašćene stručne organizacije, pa je komisija predložila, a Opštinsko veće prihvatilo listu od 16 firmi koje će se time baviti. Nakon donošenja ove odluke očekuje se raspisivanje javnog konkursa za ugradnju solarnih panela.

FOTO GALERIJA OVDE