ODRŽANA JE 64. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
22192
post-template-default,single,single-post,postid-22192,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA JE 64. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

ODRŽANA JE 64. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

Dnevni red 64. sednice Opštinskog veća Opštine Ćuprija otvorio je predlog rebalansa budžeta za ovu godinu. Razlog rebalansa su investicije u ovoj godini, koje će po javnom konkursu delimično finansirati resorna ministarstva, zbog čega je bilo neophodno izmeniti neke budžetske pozicije.

Na dnevnom redu našla se i odluka o angažovanju eksterne budžetske revizije koja je zasnovana na Zakonu o budžetskom sistemu, koji propisuje da uz Državnu revizorsku instituciju reviziju završnog računa može obaviti i stručno lice angažovano odlukom lokalne skupštine. Pored ove, usvojen je jednoglasno operativni plan zaštite od poplava i godišnji plan aktivnosti kako bi se opasnost od, prvenstveno, bujičnih poplava svela na minimum.

Nacionalnu asocijaciju kancelarija za mlade čini 56 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, a odlukom Opštinskog veća njoj se pridružuje i Ćuprija. Inače, asocijacija je rezultat potrebe da se aktivnost mladih ljudi i njihove potrebe bolje afirmišu kroz jedinstveno nacionalno telo.

Saglasnost većnika data je za promenu i izmene postojećeg ugovora o prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju koja je nastala usled potrebe zbog rasta cena energenata i povećanje minimalne cene rada.

Komunalno preduzeće „Por ,Verner Veber“ je u skladu sa ugovorom obavezno da opštini dostavi godišnji plan iznošenja smeća sa preciznim i detaljnim nedeljnim rasporedom. O ovom planu pozitivno mišljenje dala je opštinska inspekcija, a onda na sednici i članovi veća. Isto preduzeće zaduženo je i za održavanje javne higijene u gradu, pa je i za dostavljeni godišnji plan održavanja javne higijene u gradu data saglasnost većnika.

Nakon komunalnih pitanja Opštinsko veće je usvojilo godišnji likvidacioni izveštaj JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“, a onda i godišnji javni konkurs za finansiranje programa udruženja. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 5 miliona dinara, a na konkursu mogu da učestvuju sva udruženja registrovana na teritoriji opštine, ali i ona koja to nisu, ako se njihovi programi realizuju na području opštine Ćuprija.

Finansijski plan OMŠ „Dušan Skovran“ izmenjen je zbog potrebe da se obezbede sredstva za učešće škole na Festivalu muzičkih škola Srbije.

Rad većnika završen je formiranjem Odbora za organizaciju memorijalne trke „Vera Nikolić“.

FOTO GALERIJA OVDE