AMBASADOR ČEŠKE U POSETI ĆUPRIJI - Ćuprija.net
22169
post-template-default,single,single-post,postid-22169,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

AMBASADOR ČEŠKE U POSETI ĆUPRIJI

AMBASADOR ČEŠKE U POSETI ĆUPRIJI

Ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta posetio je Ćupriju.

Dugogodišnje prijateljstvo češkog i srpskog naroda obnovljeno je zahvaljujući manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” jer će ove godine, ćuprijske predstavnice, pored rodnog grada predstavljati upravo Češku.

“Veoma sam iznenađen gostoprimstvom i činjenicama koliko su Česi uradili u Ćupriji. Otuda je odgovornost veća da ovu saradnju obnovimo i proširimo i na kulturne i investicione aspekte. Zahvaljujući vašim industrijskim potencijalima, smatram da će Ćuprija biti primamljiva za češke investitore”, naglasio je ambasador Kuhta.

U pratnji predsednika i zamenika opštine Ćuprija, ambasador je pogledao edukativnu izložbu “Česi u Ćupriji-Vek prijateljstva” koja je postavljena u moravskom parku i posetio Školu za muzičke talente, Masarikovu zgradu u Ćupriji i manastir Ravanicu.

FOTO GALERIJA OVDE