IZRADA LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA - Ćuprija.net
22144
post-template-default,single,single-post,postid-22144,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

IZRADA LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA

IZRADA LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA

U zgradi opštinske uprave opštine Ćuprija održana je info sesija o pripremama za izradu lokalnog akcionog plana, u okviru globalnog programa „Migracija i dijasporaˮ, koji Komesarijat za izbeglice i migracije, u saradnji sa GIZ-om, sprovodi u 17 izabranih lokalnih samouprava u opštinama Pomoravskog, Severnobanatskog, Zaječarskog i Borskog okruga.

Prema rečima Mihajla Tomaševića, koordinatora Komesarijata za izbeglice i migracije, zadatak je da se ažuriranjem već postojećih lokalnih akcionih planova koji se odnose na upravljanje migracijama koje predstavljaju veliki izazov savremenog dobra, unaprede ovi procesi na lokalu.

Lokalni akcioni planovi za rešavanje pitanja izbeglih i interno raseljenih lica su strateški dokumenti lokalnih samouprava kojima se utvrđuju potrebe izbeglih i raseljenih lica i predviđaju mere i aktivnosti u cilju unapređenja njihovog položaja. 

Navedena podrška obuhvata teme koje su od razvojnog značaja, kao što su regularne migracije, dijaspora, povratak i reintegracija, odnosno sveukupno unapređenje procesa upravljanja migracijama.

Info sesiji u vezi sa izradom ovog plana prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Crvenog krsta Ćuprije i Centra za socijalni rad.

FOTO GALERIJA OVDE