REBALANS BUDŽETA I OKTOBARSKE NAGRADE, GLAVNE TAČKE NA 9. SEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
21087
post-template-default,single,single-post,postid-21087,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

REBALANS BUDŽETA I OKTOBARSKE NAGRADE, GLAVNE TAČKE NA 9. SEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

REBALANS BUDŽETA I OKTOBARSKE NAGRADE, GLAVNE TAČKE NA 9. SEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

Odbornici Skupštine opštine Ćuprija sastali su se po deveti put na redovnoj sednici ovog tela kako bi svojim glasanjem potvrdili usvojene predloge odluka i rešenja većnika na prethodnim sednicima.

Među prvima usvojenim tačkama našao se predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Ćuprija za 2021. godinu. Podsetimo, predloženi rebalans budžeta odnosi se na uvećanje budžetskih sredstava za iznos koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usmerilo za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2021. godini kojim će biti obuhvaćena rekonstrukcija ulica u selima na teritoriji opštine Ćuprija. Na uvećenje budžeta uticala je i nedavno doneta odluka Ministarstva za brigu o selima za dodelu bespovratnih sredstava za održavanje manifestacije “Miholjski susreti sela”

Odbrnici su pozitivnim glasanjem usvojili  predlog Odluke o umanjenju zakupnine poslovnog prostora u javnoj svojini opštine Ćuprija. Pravo na ovu vrstu državne pomoći koja maksimalno može biti do 50 procenata visine zakupa, ostvariće zakupci koji u prethodne tri godine nisu koristili državnu pomoć.

Odbornici su se složili i sa predloženom odlukom da se povodom obeležavanja Dana opštine Ćuprija 13. oktobra, dodele sledeće nagrade: Zvanje počasnog građanina opštine Ćuprija Danilu Cicmilu savetniku predsednika Republike Srbije za investicije, za doprinos jačanju, unapređenju i razvoju privredno-ekonomskih rezultata opštine Ćuprija.

Zahvalnicom će biti nagrađeni istaknuti novinar Veljko Vlahović, dopisniku sportskog dnevnog lista “Sportski žurnal” za dugogodišnji rad i izveštavanje sa svih sportskih događaja na teritoriji opštine Ćuprija i šire, donatorskoj organizaciji SWISS-pro, za dodeljivanje značajnih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti socijalne zaštite, Domu zdravlja „Ćuprija“ za uspešno sprovođenje imunizacije na teritoriji opštine Ćuprija, Kovid ambulanti Doma zdravlja „Ćuprija” za angažovanje na sprečavanju širenja pandemije na teritoriji opštine Ćuprija, Slavoljubu Jovanoviću – Zoncu za istaknuti pedagoški rad i dostignuća u oblasti sporta i Opštoj bolnici u Ćupriji za izuzetnu požrtvovanost u radu svih KOVID odeljenja pri lečenju obolelih.

Novačanom nagradom u visini od 30.000 dinara biće nagrađeni strelci protivgradne stanice radarskog centra „Bešnjaja“, koji su angažovani na teritoriji opštine Ćuprija u 2021. godini zbog izuzetnog zalaganja na zaštiti poljoprivrednih useva, imovine i ljudi.

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Ćuprija usvojeni su i predlog Odluke o izmeni kadrovskog plana Opštinske uprave opštine Ćuprija, Pravobranilaštvu i Službe budžetske inspekcije opštine Ćuprija za 2021. godinu.

Odbornici su dali saglasnost  Upravnom odboru Narodne biblioteke „ Dušan Matić” u Ćupriji za raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora Narodne biblioteke a usvojen je i izveštaj o ostvarenosti godišnjeg plana rada Predškolske ustanove “Dečja radost” u Ćupriji za 2020/2021. godinu.

Deveta sednica Opštinskog veća završena je usvajanjem rešenja o imenovanju direktora Ustanove kulture “Ćuprija” i usvajanjem razrešenja saveta roditelja opštine Ćuprija za 2020/2021. godinu i školskog odbora Osnovne škole “Vuk Karadžić”. 

FOTO GALERIJA OVDE