DODATNIM FINANSIJAMA IZ REPUBLIČKE KASE BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA VEĆI OD PLANIRANOG - Ćuprija.net
21071
post-template-default,single,single-post,postid-21071,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DODATNIM FINANSIJAMA IZ REPUBLIČKE KASE BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA VEĆI OD PLANIRANOG

DODATNIM FINANSIJAMA IZ REPUBLIČKE KASE BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA VEĆI OD PLANIRANOG

Sa zadakom da razmotre i diskutuju o predloženim izmenama i dopunama Budžeta opštine Ćuprija za 2021. godinu, opštinski većnici su se okupili na 46. sednici ovog tela.

Predloženi rebalans budžeta odnosi se na usklađivanje prihoda, primanja i rashoda i izdataka budžeta na višem, nižem ili istom nivou a ovom izmenom obim budžeta je povećan zbog usvajanja rešenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ostvarivanje prava na podsticanje za investicije za unapređenje i razvoja ruralne javne infrastrukture u 2021. godini kojim će biti obuhvaćena rekonstrukcija ulica u selima na teritoriji opštine Ćuprija.

Ministarstvo za brigu o selu donelo je rešenje o dodeli bespovratnih sredstava za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“ koja će da preraste u tradicionalnu.

Povećanje je izvršeno i za potrebe projekta „Čista Srbija“ koji se odnosi na izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže po selima na teritoriji opštine Ćuprija koje će finansirati Ministarstvo građevinarstva i saobraćajne infrastrukture. Opština Ćuprija je obezbedila sredstva za geodetsko snimanje i zradu KTP-a.

Kako bi opština mogla da bude u mogućnosti da konkuriše za dodelu sredstava po javnom pozivu za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada i porodičnih kuća i stanova (ugradnja solarnih panela i prateće instalacije) potrebno je bilo predvideti Odlukom o budžetu sredstva i za ove namene.

Na današnjoj sednici razmatrana je još jedna tačka dnevnog reda odnosno nacrt odluke o izmeni kadrovskog plana opštinske uprave opštine Ćuprija, pravobranilaštva i službe budžetske inspekcije za tekuću godinu.  

FOTO GALERIJA OVDE