DECI ĆUPRIJE POVODOM DEČIJE NEDELJE POKLON PREDSTAVA USTANOVE KULTURE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
21079
post-template-default,single,single-post,postid-21079,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DECI ĆUPRIJE POVODOM DEČIJE NEDELJE POKLON PREDSTAVA USTANOVE KULTURE ĆUPRIJA

DECI ĆUPRIJE POVODOM DEČIJE NEDELJE POKLON PREDSTAVA USTANOVE KULTURE ĆUPRIJA

Predstava za decu “Lav i miš” je rađena po motivima istoimene Dositejeve basne. „Lav i miš“ nam govori o dobročinstvu, ljubavi i prijateljstvu. Mališani od glumaca otrkivaju koliko dobročinstvo znači svima bez obzira na to da li su veliki ili mali, slabi ili jaki. Glumci deci poručuju da je dobrota osnov za svako prijateljstvo. Kako se radi o muzičkoj basni ova predstava predstavlja jednu alegoriju koja oslikava ljudske naravi, prožetu poznatim numerama klasične muzike.

Predstava je poučna, komunikativna i interaktivna, glumci imaju divne kostime, maske i lutke koje je napravio profesionalni lutkar Zoran Stojanović Ćule.

Baletsko i glumačko umeće Alise Oravec, u ulozi miša, i kreativnost Predraga Kolarevića, akademskog glumca u ulozi lava, uspevaju da drže pažnju, izmame osmehe i aplauze najmlađe publike.

Izvođenje ove poklon predstave najmlađim stanovnicima našeg grada omugućila je Ustanova kulture “Ćuprija” uz podršku lokalne samouprave povodom dečije nedelje koja se obeležava nizom kulturih i zabavnih sadržaja.

FOTO GALERIJA OVDE