DEČIJA NEDELJA 2021 - Ćuprija.net
21037
post-template-default,single,single-post,postid-21037,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DEČIJA NEDELJA 2021

DEČIJA NEDELJA 2021

Ovogodišnja manifestacija “Dečija nedelja” održava se u periodu od 04. do 10. oktobra.

Tradicija Dečije nedelje je veoma duga a na ovim prostorima se obeležava od 1934. godine.

I ova Dečija nedelja je prilika da deca ostanu u središtu društvenih nastojanja da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri.

Dečija nedelja biti obeležena pod sloganom čija inspiracija su stihovi pesme Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića: “Dete je dete da ga volite i razumete”.

Ovo je ujedno i najveća nacionalna manifestacija za decu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera sa ciljem kontinuiniranog poboljšanja položaja deteta. Ona je i prilika da se ukaže na postignuto, ali i na nedostajuće u oblasti promocije i zaštite dečjih prava u Republici Srbiji.

U toku Dečije nedelje značajna pažnja biće posvećena deci kojoj je najviše potrebna solidarnost: deci sa smetnjama u razvoju i deci sa invaliditetom, deci bez roditelja.
Dečija nedelja će se održati u obimu i uz sve prateće aktuelne mere koje će biti na snazi.