ZAVRŠENI SU MATIĆEVI DANI - Ćuprija.net
20866
post-template-default,single,single-post,postid-20866,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ZAVRŠENI SU MATIĆEVI DANI

ZAVRŠENI SU MATIĆEVI DANI

Koncertom niškog ansambla “Konstantin” završeni su 40. jubilarni Matićevi dani.

Izvođenjem muzičkih numera različitih žanrova i “a kapela” interpretacijama nekih od najpoznatijih muzičkih numera, ansambal “Konstantin” je opravdao svako aplaudiranje publike.

Pre muzičkog dela programa završnog dana ovogodišnjih Matićevih dana, stručni žiri saopštio je svoju odluku o dodeli nagrade “Matićev šal” koji je ove godine pripao mladom pesniku Kosti Kosovcu iz Bograda za prvu objavljenu zbirku pesama pod nazivom ” Džemperi za kamenje”.

Pored Matićevog šala koji je sastavni deo nagrade, Kosta je dobio i povelju za učešće na manifestaciji kao i novčanu nagradu.

Tokom večeri stihove su kazivali i poeziji govorili laureati književne nagrade “Matićev šal” u prethodnih 40 godina a učenicima nižih i viših razreda ćuprijskih osnovnih škola koji su osvojili najviše poena u kvizu “Šta znaš o Matiću” uručene su simbolične nagrade.

FOTO GALERIJA OVDE