"VEČNI PLAMEN" I "PRELISTAVANJE VREMENA" U LETNJOJ ČITAONICI BIBLIOTEKE - Ćuprija.net
20836
post-template-default,single,single-post,postid-20836,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

“VEČNI PLAMEN” I “PRELISTAVANJE VREMENA” U LETNJOJ ČITAONICI BIBLIOTEKE

“VEČNI PLAMEN” I “PRELISTAVANJE VREMENA” U LETNJOJ ČITAONICI BIBLIOTEKE

Treći dan programa obeležavanja 40. jubilarnih “Matićevih dana” nastavljen je poetskim susretom “Večni plamen” i predstavljanjem biltena Narodne biblioteke “Dušan Matić” koji je posvećen četrdesetogodišnjici ove manifestacije.

“Večni plamen poezije, ako je suditi po razmišljanju Dušana Matića treba večno da gori u svim književnicima i pesnicima”, rekla je na početku svog obraćanja prisutnima Ljiljana Đorđević, direktorka biblioteke u Ćupriji. Ona je izrazila zahvalnost pesnicima – članovima kluba “Dušan Matić” koji su kazivali stihove iz svojih knjiga ali i izrazila žaljenje što zbog aktuelne epidemiološke situacije skupu ne mogu da prisustvuju i ostali pozvani pesnici.

U predstavljanju biltena pod nazivom “Prelistavanje vremena” nalaze se fotografije sa obeležavanja Matićevih dana iz ranijih godina ali i naslovi koji su objavljivani u čast Dušana Matića. Bilten sadrži i spisak sa imenima dobitnika nagrade “Matićev šal” sa raznih godišnjica Matićevih dana ali i tekst pesme Radomira Andrića pod nazivom “Nikuda bez plamena svetlucavog”.

Direktorka biblioteke je na samom kraju uručila zahvalnicu književnom klubu “Dušan Matić” za saradnju tokom svih 40 godina “Matićevih dana”.

Programom obeležavanja “Matićevih dana” predviđeno je u 20 sati u sali ŠOMO “Dušan Skovran” izvođenje pozorišne predstave “Ne oklevaj! Improvizuj!” u režiji Srđana Karanovića

FOTO GALERIJA OVDE