U TOKU JE PRIJAVA ZA PROGRAM "MOJA PRVA PLATA" U 2021. GODINI - Ćuprija.net
20845
post-template-default,single,single-post,postid-20845,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U TOKU JE PRIJAVA ZA PROGRAM “MOJA PRVA PLATA” U 2021. GODINI

U TOKU JE PRIJAVA ZA PROGRAM “MOJA PRVA PLATA” U 2021. GODINI

Nacionalna služba za zapošljavanje podseća zainteresovane poslodavce da je u toku njihovo prijavljivanje za učešće u programu “Moja prva plata”, čiji je cilj podsticanje zapošljavanja mladih i rešavanje problema nedostatka kadrova u privredi.

Poziv je otvoren za sve privredne subjekte koji posluju na teritoriji Republike Srbije, preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika pravna lica, kao i javni sektor.

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u Programu prijavu mogu izvršiti na sajtu mojaprvaplata.gov.rs najkasnije do 20. septembra 2021. godine.

Ukoliko imate radna mesta za koja inače teško nalazite kadrove, planirate povećanje obima poslovanja ili želite da podmladite kolektiv, prijavite se za učešće u programu Moja prva plata koji može biti u poslovnom i kadrovskom smislu od velike pomoći. 

Ovaj program sprovodi se u četiri faze po dinamici koju je odredila Nacionalna služba za zapošljavanje i kod poslodavca u trajanju od 9 meseci. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa a odnosi se na privatni i javni sektor.  Prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i sajtu Moja prva plata.