NAGRADA "MATIĆU U ĆAST" URUČENA UMETNICI JOVANI MITROVIĆ - Ćuprija.net
20825
post-template-default,single,single-post,postid-20825,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NAGRADA “MATIĆU U ĆAST” URUČENA UMETNICI JOVANI MITROVIĆ

NAGRADA “MATIĆU U ĆAST” URUČENA UMETNICI JOVANI MITROVIĆ

U muzeju “Horeum Margi-Ravno” osmi put po redu organizuje se dodela nagrada za najbolji rad na umetničkom konkursu “Matiću u čast” koji se organizuje u okviru “Matićevih dana”.

Publici su po odluci stručnog žirija predstavljena 23 rada različitih umetničkih orjentacija koji su po rečima Novaka Novakovića direktora muzeja, odgovorili osnovnom zadatku konkursa a to je duh Matićevog nadrealnog pogleda na svet oko sebe.

“Većina umetnika pripada mlađoj generaciji i to je ono što me posebno raduje” kaže direktor Novaković i dodaje da će već za par godina muzej imati respektabilan fondus umetničkih dela.

Ovogodišnji laureat je Jovana Mitrović, mlada umetnica iz Beograda kojoj je žiri dodelio priznanje za autorsko delo “Anihilacija”, rađeno u tehnici sito štampe.

Otvaranju izložbe koja je u postavci muzeja do 24. septembra prisustvovala je i direktorka biblioteke Ljiljana Đorđević koja je dobitnici nagrade uručila zahvalnicu za učešće na konkursu.

FOTO GALERIJA OVDE