"FIŠER AUTOMOTIV SISTEM" OTVORIO FABRIKU AUTO DELOVA U JAGODINI - Ćuprija.net
20181
post-template-default,single,single-post,postid-20181,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

“FIŠER AUTOMOTIV SISTEM” OTVORIO FABRIKU AUTO DELOVA U JAGODINI

“FIŠER AUTOMOTIV SISTEM” OTVORIO FABRIKU AUTO DELOVA U JAGODINI

Nemačka kompanija “Fišer automotiv sistem”, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića, otvorila je u Jagodini fabriku u kojoj će se proizvoditi auto-delovi i dodatna oprema za automobile visoke klase.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić presekao je vrpcu zajedno sa predstavnicima Kompanije, čime je fabrika zvanično počela sa radom a zatim istakao da je veoma srećan što je uspeh dovesti investitora u Srbiju i zahvalio se vlasniku nemačke kompanije Klausu Fišeru i svima koji su u tome učestvovali, kao i predsedniku Skupštine Jagodine Draganu Markoviću.

Vučić je na otvaranju nemačke fabrike u Jagodini, rekao da je to velika stvar za taj grad, ali da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku. Zatim je obišao pogon i razgovarao sa radnicima kojima je poželeo srećan rad, i tom prilikom je saznao da oni nisu samo iz Jagodine, već i iz Paraćina, Ćuprije, Despotovca, Kragujevca i drugih mesta.

Okupljene građane tokom razgovora, predsednik Srbije je upitao da li nedostaje još fabrika u Jagodini, na šta je dobio odgovor da bi ih trabalo još biti.

“Sem u Jagodini, fabrika treba i u Ćupriji. Moramo da rešimo fabriku stakla u Paraćinu, pa onda i Despotovac i Svilajnca”, rekao je Vučić i konstatovao da će biti teško većeg ulagača dovesti u Rekovac pošto je to mesto malo, ali i nedostaje radna snaga.

FOTO GALERIJA OVDE