ĆUPRIJA DOBILA SERTIFIKAT ZA USPEŠNU REALIZACIJU PROGRAMA SWISS PRO - Ćuprija.net
20185
post-template-default,single,single-post,postid-20185,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ĆUPRIJA DOBILA SERTIFIKAT ZA USPEŠNU REALIZACIJU PROGRAMA SWISS PRO

ĆUPRIJA DOBILA SERTIFIKAT ZA USPEŠNU REALIZACIJU PROGRAMA SWISS PRO

Danas je u prostorijama Više medicinske škole u Ćupriji, Program Swiss PRO organizovao svečanu dodelu sertifikata za uspešnu realizaciju socijalno-inovativnih projekata lokalnih samouprava u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva u okviru javnog poziva „Nove ideje po meri zajednice“.

Kroz ovaj program, razvoj lokalnih zajednica i civilnih društava već tri decenije pomaže Vlada Švalcarske a u okviru projekta „Nove ideje po meri zajednice“ koji je podržan i od Vlade republike Srbije i  kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, predstavnicima najuspešnijih opština i gradova, uručeni su sertifikati.

U osam projekata koji su dobili priznanja, uključeno je 2400 mladih, 1600 žena, 243 osoba sa invaliditetom i 156 deteta. Vrednost realizovanih projekata je 120 hiljada evra.

Na svečanom uručenju sertifikata goste je pozdravio Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija naglašavajući da je priznanje kruna dobre saradnje opštine, Programa SVISS PRO i UNOPS-a, ali i svojevrsna potvrda dobrog rada lokalne zajednice u Ćupriji. Projekat u Ćupriji, definisan kroz pomoć starim licima nije prestajao sa radom nijednog dana za vreme proglašene epidemije, podvukao je Antić.

U ime Vlade republike Srbije  prisutnima se obratila Mirjana Ćojbašić, pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističući da svih osam projekata pomažu najranjivijim socijalnim grupama, a to su stara i iznemogla lica, lica sa invaliditetom i posebnim potrebama. Parnerstvo lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva kroz ovakve, održive i inovativne  projekte je od izuzetnog značaja rekla je Ćojbašić.

Dobitnike priznanja i domaćine u Ćupriji pozdravili su i zahvalili se na gostoprimstvu i Rihard Koli, šef kancelarije za razvoj i saradnju Ambasade Švajcarske,Mirko Vujačić, šef programa kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge i Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa SWISS PRO.

FOTO GALERIJA OVDE