ODRŻANA JE 33. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
20066
post-template-default,single,single-post,postid-20066,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŻANA JE 33. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŻANA JE 33. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Članovi opštinskog veća Opštine Ćuprija održali su 33. sednicu na kojoj je razmatran i usvojen dnevni red od 13 tačaka. Među njima se našao predlog Odluke o izboru programa i raspodeli sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija udruženjima za realizovanje programa i projekata od javnog interesa za Opštinu Ćuprija za 2021. godinu.

Prema odluci komisije sredstva za realizaciju progama od javnog interesa dobilo je udruženje gljivara i ljubitelja prirode “Gorun” za program “Popis retkih i zaštićenih vrsta gljiva Opštine Ćuprija sa izložbom gljiva” u iznosu od 136.300 dinara. Udruženje  građana “Ravno Štit” za program “Odgovorno vlasništvo 2 – moj pas obeležen, vakcinisan i sterilisan” dobilo je 181.044 dinara. Programu “Pripremna nastava matematika” Učiteljskog društva Opštine Ćuprija pripala su sredstva u iznosu od 221.000, dok su za program “Subnor 2021” SUBNOR-a iz Ćuprije opredeljena sredstva u visini od 83.000 dinara.

Većnici su  razmatrali i usvojili nacrt Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, čiji je osnivač Skupština opštine Ćuprija. U nacrtu ove Informacije navedeno je sa su javna preduzeća na teritoriji Opštine Ćuprija poslovala u skladu sa usvojenim Programima poslovanja za 2020. godinu, uz određena odstupanja,.

Na Inicijativu predsednika opštine Ćuprija Jovice Antića da se pravna lica koja se bave ugostiteljstvom na teritoriji opštine oslobode plaćanja dela obaveza za zakup javnih površina, letnjih bašti i terasa i da im se omogući da zaostale obaveze iz prethodnog perioda plate kroz reprogram, usvojen je Nacrt odluke o oslobađanju plaćanja zakupa za zauzimanje javne površine za 2021. Na ovaj nači bilo bi omogućeno da Opština Ćuprija pomogne zaposlenima u ugostiteljstvu koji tokom prethodnih meseci nisu mogli da rade zbog pogoršane epidemiološke situacije

Na današnjoj sednici većnici su razmatrali su i usvojili Operativni plan odbrane od poplava drugog reda na teritoriji Opštine Ćuprija za tekuću godinu, kao i Godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava u 2021. godini na teritoriji Opštine Ćuprija. Republička agencija za javna ulaganja za sanaciju “Ludog potoka” uložiće 100 miliona dinara a planirana je i sanacija Ostrikovačkog potoka.

Pored ove tačke Dnevnog reda, većnici su razmatrali i tačku koja se ticala Izmena finansijskog plana Ustanove kulture “Ćuprija”, kao i predlog Rešenja o obrazovanju radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u Opštini Ćuprija za period od 2021. do 2024. godine.

FOTO GALERIJA OVDE