HELVETAS SWISS: ZADOVOLJNI SMO URAĐENIM POSLOM U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
20023
post-template-default,single,single-post,postid-20023,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HELVETAS SWISS: ZADOVOLJNI SMO URAĐENIM POSLOM U ĆUPRIJI

HELVETAS SWISS: ZADOVOLJNI SMO URAĐENIM POSLOM U ĆUPRIJI

Opštinu Ćuprija posetili su predstavnici HELVETAS SWISS INTERCOOPERATION SRB kako bi sa predstavnicima lokalne samouprave sumirali postignute rezultate nakon završetka projekta od javnog značaja “Direktno uključivanje građana”.

U svom obraćanju gostima, Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija rekao je da je projekat “Direktno uključivanje građana” vođen odgovorno i sa mnogo pažnje, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju i završen gotovo bez ikakvih problama.   

Sa izjavom predsednika opštine Ćuprija slaže se i Alexander Grunauer, predstavnik Helvetasa u Srbiji i dodaje da je saradnja sa lokalnom samoupravom izuzetna te da mu je drago što je ova korporacija mogla da bude od pomoći građanima koji su prepoznali značaj ovakvog projekta i kroz njega izrazili prioritete u rešavanju problema u lokalnoj zajednici.

Grupe građanja koje su učestvovale u projektu prepoznale su potrebu da se uredi dečji park na Slaviji u Ćupriji i prostor u centru Mijatovca koji će služiti deci u svakodnevnim zabavnim aktivnostima. Pored prostornog uređenja ovi parkovi su upotpunjeni ljuljaškama, toboganima, klackalicama i drugim mobilijarom.

Projektom “Direktno uključivanje građana” omogućeno je neposredno učešće građana u rešavanju dela problema lokalnih zajednica, zajedno sa lokalnom samoupravom. Deo sredstva kojim su projekti finansirani prikupljen je naplatom poreza na imovinu a drugi deo je finansirala Švajcarska  vlada preko predstavništva Helvetasa u Srbiji.

FOTO GALERIJA OVDE