UKINUTA JE VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA   - Ćuprija.net
19990
post-template-default,single,single-post,postid-19990,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

UKINUTA JE VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA  

UKINUTA JE VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE ĆUPRIJA  

Ukinuta je vanredna situacija na teritoriji opštine Ćuprija, zaključak je sa danas održane sednice Štaba za vanredne situacije opštine Ćuprija.

Ova odluka, kako je rekao komandant štaba Jovica Antić, proizašla je iz „znatno bolje epidemiološke situacije nego što je bila ona od pre mesec i po“.

Članovi Štaba doneli su zaključak da se uputi zvaničan apel svim građanima koji se do sada nisu imunizovali, da se odluče za vakcinu, jer je to jedini način da pobedimo ovaj opasan virus i nastavimo sa normalnim životom.

Ipak, da je i pored povoljnije epidemiološke situacije, potrebno pridržavati se mera koje važe na teritoriji cele Srbije, govore i podaci direktora regionalne Opšte bolnice i štaba dr Slobodana Gajića, prema kojima je trenutno na bolničkom lečenju 38 pacijenata od kojih je 21 sa teritorije opštine Ćuprija. Gajić je građane pozvao na oprez kada je koronavirus u pitanju i istakao kako je vreme da se zdravstvene ustanove više okrenu nekovid pacijentima.

Što se samog procesa imunuzacije u opštini Ćuprija tiče, Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine i član štaba, obavestio je prisutne da se bližimo brojci od 15 hiljada apliciranih vakcina, što je, kako je rekao „otprilike ono što smo negde i planirali na početku imunizacije“ ali je podržao ideju da se „lestvica digne još više“ i da se građani koji se još nisu imunizovali pozovu na vakcinaciju koja se u Ćupriji i naseljima obavlja bez zakazivanja.