ODRŽANA 24. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA, ZA PRAVOBRANIOCA OPŠTINE PREDLOŽENA DANIJELA ŽIVKOVIĆ - Ćuprija.net
19324
post-template-default,single,single-post,postid-19324,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 24. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA, ZA PRAVOBRANIOCA OPŠTINE PREDLOŽENA DANIJELA ŽIVKOVIĆ

ODRŽANA 24. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA, ZA PRAVOBRANIOCA OPŠTINE PREDLOŽENA DANIJELA ŽIVKOVIĆ

Dnevni red 24. sednice Opštinskog veća Opštine Ćuprija i rad većnika ovog tela na današnjem zasedanju ticao se razmatranja finansijskih tema ali i razmatranja Aneksa javnog ugovora o poveravanju obavljanja gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Ćuprija.

Ovima aneksom se rugulišu pitanja postupka i načina ostvarivanja prava na subvencije po osnovu troškova za prevoz za određene kategorije lica čije troškov prevoza subvencioniše Opština Ćuprija i obvezu izdavanje mesečne karte za prevoz u skladu sa Pravilnikom i važećim cenovnikom prevoznika maksimalno do iznosa od 1.600,00 dinara i da mesečne karte preko tog iznosa izdaje bez naknade..

Većnici su razmatrali i nacrt Odluke o angažovanju eksterne revizije za potrebe završnog računa Opštine Ćuprija za 2020. godinu, nacrt programa zaštite životne sredine za 2021. godinu, nacrt Odluke o pribavljanju na korišćenje objekta Katastra, nacrt izmene finansijskog plana za 2021. godinu OŠ „Vuk Karadžić“ i predlog plana rada narodne kuhinje u 2021. godini Crvenog krsta Ćuprija koji predviđa pripremu i distribuciju 500 obroka od ponedeljka do petka.

Na današnjoj sednici razmatran je i predlog pravobranilaštva o imonovanju Danijele Živković diplomiranog pravnika iz Senja za mesto pravobranioca Opštine Ćuprija i izveštaj Sportskog saveza Ćuprija o ostvareni ciljevima u oblasti sporta u 2020. godini.