RASPISAN KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE - Ćuprija.net
19318
post-template-default,single,single-post,postid-19318,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

RASPISAN KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE

RASPISAN KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole, koji će trajati do 31. marta 2021. godine. a nemenjen je budućim kadetima Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Prema rečima načelnika Vojne Akdemije general-majora Bojana Zrnića, godinama unazad interesovanje za upis u vojne škole je u porastu, a to omogućuje vrlo kvalitetnu selekciju kandidata.

Zahvaljujući višedecenijskoj težnji vojnog školstva i vojnog istraživačkog sektora, od prošle godine vojne nauke ušle su u sistem nauka u društvu, ističe general Zrnić

Pohađanje vojnih škola ima brojne prednosti, među kojima su besplatno školovanje, besplatni udžbenici i zdravstvena zaštita učenika i kadeta, kao i siguran posao po završetku školovanja ali i mogućnost neprestanog karijernog usavršavanja.

Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

Detalje o konkursu za upis u vojne škole možete pogledati na sledećem linku: OVDE