BOLJA SITUACIJA, ALI NEMA OPUŠTANJA – VAKCINACIJA JE REŠENJE - Ćuprija.net
19266
post-template-default,single,single-post,postid-19266,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

BOLJA SITUACIJA, ALI NEMA OPUŠTANJA – VAKCINACIJA JE REŠENJE

BOLJA SITUACIJA, ALI NEMA OPUŠTANJA – VAKCINACIJA JE REŠENJE

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, u Ćupriji je, u prvih sedam dana februara, registrovano još 76 osoba pozitivnih na CoViD-19. U istom periodu, na području Pomoravskog okruga otkriveno je 408 zaraženih, a među jedinicama lokalne samouprave, Jagodina i dalje prednjači sa 149 slučajeva otkrivenih uzorkovanjima i testiranjima koja su obavljana od 1. do 7. februara. U predmetnom periodu, u Paraćinu je otkriveno još 100 pozitivnih, Svilajncu 38, Despotovcu 30, dok je najmanji broj novozaraženih bilo u Rekovcu – 15 osoba. Svakako je najporazniji podatak da je u prvih sedam dana februara, od posledica virusa korone, preminulo 14 građana Pomoravskog okruga.

Imunizacija je u toku, a do jutros je vakcinu primilo 2.082 žitelja opštine Ćuprija. Kako kažu nadležni u Domu zdravlja u Ćupriji, od sutra kreće revakcinacija građanstva. To su dobre vesti koje daju nadu da ćemo, uz odgovorno ponašanje i uz povećanje broja vakcinisanih građana, relativno brzo da dođemo do toga da zaražavanja koronom budu tek izolovani slučajevi sa blažom slikom, navodi se u saopštenju opštine Ćuprija.