EPS PREUZIMA STRUJOMERE, ŠTA TO TAČNO ZNAČI ZA GRAĐANE? - Ćuprija.net
19099
post-template-default,single,single-post,postid-19099,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

EPS PREUZIMA STRUJOMERE, ŠTA TO TAČNO ZNAČI ZA GRAĐANE?

EPS PREUZIMA STRUJOMERE, ŠTA TO TAČNO ZNAČI ZA GRAĐANE?

Operater distributivnog sistema “EPS distribucija” (ODS) preuzima sve strujomere i instalacije, a time i obavezu i troškove njihovog održavanja. Ovaj proces se sprovodi u skladu sa Zakonom o energetici, a plan je da se u upravo započetoj fazi preuzme 650.000 mernih uređaja u Srbiji.

„EPS Distribucija“ ovim preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove budućeg održavanja mernih uređaja, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu.

Potrošači treba da znaju da, kao i do sada, o svim instalacijama koje se nalaze u stanu oni treba da brinu i da ih održavaju.

Potrošači ne moraju da potpišu ugovor o preuzimanju, ali u tom slučaju oni ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje opreme i uređaja.