SLABLJENJE SNEGA U TOKU DANA, NA PUTEVIMA ZIMSKI USLOVI VOŽNJE - Ćuprija.net
19071
post-template-default,single,single-post,postid-19071,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SLABLJENJE SNEGA U TOKU DANA, NA PUTEVIMA ZIMSKI USLOVI VOŽNJE

SLABLJENJE SNEGA U TOKU DANA, NA PUTEVIMA ZIMSKI USLOVI VOŽNJE

Na području Srbije u većini mesta padaće umeren sneg, a na jugu i jugoistoku povremeno i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje. Temperatura jutarnja od -2 do 0, najviša dnevna od -1 do 3 stepena.

U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana.

Inače, u celoj Srbiji pada sneg, a najviše ga ima na planinama – na Kopaoniku više od 70 centimetara, a na Zlatiboru 30 centimetara. Na Pešterskoj visoravni snega ima više od pola metra. Saobraćaj je otežan, a na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno. U ostalim delovima zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

Obilne snežne padavine su donele prave zimske uslove vožnje i otežale saobraćaj tokom prethodnog dana i noći. Visina snežnog pokrivača u planinskim predelima povećana je za 20 do 40 centimetara naročito na jugozapadu zemlje, kao i u oblasti Homolja na istoku, saopštio je Auto-moto savez Srbije.