OPŠTINA ĆUPRIJA RASPISALA KONKURS "DIREKTNO UKLJUČIVANJE GRAĐANA" - Ćuprija.net
18833
post-template-default,single,single-post,postid-18833,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OPŠTINA ĆUPRIJA RASPISALA KONKURS “DIREKTNO UKLJUČIVANJE GRAĐANA”

OPŠTINA ĆUPRIJA RASPISALA KONKURS “DIREKTNO UKLJUČIVANJE GRAĐANA”

Opština Ćuprija poziva građane da učestvuju na konkursu koji se sprovodi u okviru projekta od javnog značaja “Direktno uključivanje građana”.

Ovaj projekat, koji omogućava neposredno učešće građana u rešavanju problema lokalnih zajednica u partnerstvu sa lokalnim vlastima, sufinansiraće Opština Ćuprija u saradnji sa švajcarskom nevladinom organizacijom HELVETAS SWISS INTERCOOPERATION, a deo sredstava prikupljen je naplatom poreza na imovinu. 

Projektom građana može biti predviđeno uređenje dela ulice, cele ulice, bloka zgrada, stambene zajednice ili mesne zajednice kao najšireg područja, i to u vidu manjih zahvata kao što je uređenje parkova, dečijih igrališta, drvoreda, šetališta, neuređenih zelenih površina, uređenje prilaza za lica sa invaliditetom ili uklanjanje manjih divljih deponija.

Konkurs traje do 27.11.2020. godine. Pravo učešća imaju neformalne grupe građana sa teritorije opštine Ćuprija okupljene oko podnete inicijative-projekta, sa najmanje 10 potpisnika, građana sa izmirenim obavezama po osnovu poreza na imovinu. Sve predložene aktivnosti u okviru podnetih inicijativa se moraju sprovesti na zemljištu koje je u javnoj svojini opštine Ćuprija. Nadležne službe Opštinske uprave će na zahtev grupe građana, u fazi pripreme predloga projekta, izvršiti proveru vlasništva nad zemljištem i o tome izdati odgovarajuću potvrdu, bez naknade. 

Projekat “Direktno uključivanje građana” za cilj ima podsticanje građana da učestvuju u rešavanju problema lokalnih zajednica, razvijanje partnerskih odnosa između građana i Opštine Ćuprija, aktivno učešće u planiranju raspodele dela budžetskih sredstava,  kao i podsticanje volontiranja i društveno odgovornog ponašanja u lokalnoj zajednici.