U NARODNOJ BIBLIOTECI ODRŽAN JAVNI ČAS,PREDSTAVLJENA METODA PROMIŠLJANJA - Ćuprija.net
18660
post-template-default,single,single-post,postid-18660,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U NARODNOJ BIBLIOTECI ODRŽAN JAVNI ČAS,PREDSTAVLJENA METODA PROMIŠLJANJA

U NARODNOJ BIBLIOTECI ODRŽAN JAVNI ČAS,PREDSTAVLJENA METODA PROMIŠLJANJA

Češka amabasada u saradnji sa građanskom inicijativom odnosno udruženjem koje se bavi obukom za građansko obrazovanje i vaspitanje nastavnika raspisalo je ranije konkurs na temu ” Metoda promišljanja” na kojem je osnovna škola “Vuk Karadžić” sa grupom nastavnika učestvovala.

Dragana Blagojević, nastavnik srpskog jezika i književnosti ove osnovne škole organizovala je u Narodnoj biblioteci “Dušan Matić” javni čas i predstavila teme koje su učenici 7. i 8. razreda ove škole obradili. Prva tema je “Volonterski rad” bazirana je na volonterskom radu osnovaca a druga “Pravo glasa i odlučivanja kod žena”.

Projekat se realizovao dve nedelje a zamišljen je tako da su učenici sami istraživali i posetili volonterske organizacije Crveni krst i privatnu školu u Ćupriji u kojoj nastavnici volonterski pomažu učenicima u savladavanju nastavnog gradiva koje se radi u redovnoj školi.

Drugu temu projekta učenici su obradili anketiranjem svojih roditelja da bi saznali njihovo razmišljanje o odnosu i pravu žena u svetu posebno tamo gde žena postaje dominantna ličnost.

Češka ambasada je nagradila učenike koji su učestvovali u projektu a nastavnici koji su đake vodili kroz ovaj projekat su posebno ponosni na njih budući da nisu pohađali časove građanskog vaspitanja jer su se ranije opredelili za versku nastavu.

Prema mišljenju nastavnice Dragane Blagojević, ovakve aktivnosti deci pomažu u razvijanju društvene svesti s obzirom na to da se primenjuje tehnika promišljanja po kojoj se predhodna razmisljanja menjanju na osnovu saznanja koja se stiču istraživanjem. Pored toga ovakvi projekti dodatno motivišu učenike da u budućnosti postanu društveno odgovorne ličnosti.

FOTO GALERIJA OVDE