ELZAN JAČI OD KIŠE, VETRA I HLADNOĆE: Bibić pobednik 75. ulične trke u Ćupriji - Ćuprija.net
18632
post-template-default,single,single-post,postid-18632,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ELZAN JAČI OD KIŠE, VETRA I HLADNOĆE: Bibić pobednik 75. ulične trke u Ćupriji

ELZAN JAČI OD KIŠE, VETRA I HLADNOĆE: Bibić pobednik 75. ulične trke u Ćupriji

Srpski atletičar Elzan Bibić iz Novog Pazara, pobednik je 75. jubilarne ulične trke, najstarije u Evropi, održane u Ćupriji, po kiši, hladnom i vetrovitom vremenu.

Ovo je peta pobeda Bibića u na uličnim trkama u Ćupriji, a drugi je bio Miloš Malešević iz Inđije a treci Jan Kokalj iz Slovenije.

Reč je o glavnoj trci, seniora “Memorijal Aleksandar Aca Petrović” na 3.000 metara, koju je trčalo 12 atletičara iz gradova Srbije: Beograda, Inđije, Novog Pazara, Čačka, Požarevca , Leposavića i BiH, Slovenije i Bugarske.

Nagrade, diplome i pehare pobednicima uručio je predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Ove godine zbog epidemije korona virusa, osim glavne trke bilo je samo još šest trka: mlađe pionirke i mlađi pioniri, starije pionirke i pioniri na 900 metara, mlađi i stariji juniori i mlađe i starije juniorke na 1.500 metara.

Prema proceni organizatora sinoć je u Ćupriji trčalo oko 100 takmičara, pet puta manje nego prošlih godina.

Sinošnju trku je otvorio zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević.

Trci su prisustovali brojni proslavljeni asovi srpske i jugoslovenske atletike: Vera Nikolić, Dane Korica, predsednik Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković…

Trku je pratilo oko 500 gledalaca.

Text: Tanjug