POBEDNIČKI PREDLOG MARIJE KOMARAC ZA MURAL DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA - Ćuprija.net
18434
post-template-default,single,single-post,postid-18434,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POBEDNIČKI PREDLOG MARIJE KOMARAC ZA MURAL DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA

POBEDNIČKI PREDLOG MARIJE KOMARAC ZA MURAL DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA

Po mišljenju stručnog žirija, najbolji predlog upravo završenog konkursa za mural na temu “Lik i delo Dragoslava Mihailovića” je rad Marije Radosavljević Komarac.

U obrazloženju stručnog žirija za izbor predloga murala na temu lika i dela Dragoslava Mihailovića navedeno je da predloženo rešenje ove umetnice sa elementima likovne interpretacije motiva romana „Kad su cvetale tikve“ u vidu stilizacije venca od lišća i cvetova tikve koji obavija lik pisca. Njen predlog se osim lične impresije književnog stvaralaštva pisca izdvaja i jasnom demonstracijom slikarske veštine što je u skladu sa tehničkim propozicijama konkursa.

Predlog Marije Radosavljević Komarac se likovno i tematski po kvalitetu izdvaja od ostalih predloga i stručni smatra da bi ona uspešno i verodostojno realizovala predloženu ideju za mural.

Ustanova kulture Ćuprije ubuduće će nastojati da još snažnije popularizuje ovu vrstu umetnosti u javnom prostoru jer se na takav način prema njenom mišljenu stvara jedinstven estetski identitet našeg grada.