ODRŽANA 1. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA - Ćuprija.net
18424
post-template-default,single,single-post,postid-18424,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 1. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

ODRŽANA 1. REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA

Odbornici Skupštine opštine Ćuprija održali su prvu redovnu sednicu u novom sazivu na kojoj su glasali za odluke koje su ranije razmatrane na sednicama Opštinskog veća i na taj način pružili podršku za dalje razvijanje opštine Ćuprija i poboljšanje uslova života svih građana.

Na dnevnom redu prve redovne sednice Skupštine opštine Ćuprija kojom je predsedavao predsednike Skupštine Ninoslav Erić, našlo se 17 tačaka a odbornicu su glasali za: predlog odluke o izmeni i odluke o formiranju opštinskog štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Ćuprija, predlog odluke o donošenju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Ćuprija za 2020. godinu,rešenja o imenovanju članova štaba za vanredne situacije , program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine za 2020. godinu i izveštaja o izvršenju budžeta opštine Ćuprija za period od 01.01. do 30.06.2020. godine. Tom prilikom predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić, istakao je da je izvršenje budžeta bolje nego u prošloj godini što je posledica povećanja plata i broja zaposlenih te je samim tim bio i veći priliv u budžet koji je direktno uticao na njegovo izvršenje.

Odbornicu su glasali i za usvajanje razmatranja informacija o stepenu usklađenosti planiranih i reallizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća , društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač Skupštine opštine,  predlogu odluke o zaduživanju opštine Ćuprija za finasiranje deficita tekuće likvidnosti , godišnjeg likvidacionog izveštaja za 2019. godinu JP „Direkcije za uređenje opštine Ćuprija  u likvidaciji, konačnog Aneksa IV javnog ugovora o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Ćuprija, izveštaja o radu i poslovanju Ustanove kulture „Ćuprija“ sa finansijskim izveštajem za 2019. godinu, narodne biblioteke „Dušan Matić“, ustanove za sport „SC ADA“ i Turističke organizacije opštine Ćuprija i izveštaja komisije za sprovođenje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom.

Odbornici su na prvom redovnom skupšinskom zasedanju glasali za rešenja o razrešenjima i imenovanjima te je tako za vršenje dužnosti direktora Ustanove kulture Ćuprija u trajanju od godinu dana imenovan Stafan Stamenković master istoričar umesto Nenada Jovanovića koji je do sada obavljao funkciju direktora Ustanove kulture.

FOTO GALERIJA OVDE