IVAN MILOSAVLJEVIĆ IZ ĆUPRIJE DOBITNIK NAGRADE NA KONKURSU "MATIĆU U ČAST" - Ćuprija.net
18418
post-template-default,single,single-post,postid-18418,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

IVAN MILOSAVLJEVIĆ IZ ĆUPRIJE DOBITNIK NAGRADE NA KONKURSU “MATIĆU U ČAST”

IVAN MILOSAVLJEVIĆ IZ ĆUPRIJE DOBITNIK NAGRADE NA KONKURSU “MATIĆU U ČAST”

U Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ održana je izložba „Matiću u čast“, na kojoj su izložena umetnička dela nastala po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića, koji su prispeli na konkurs „Matiću u čast“.

Ivan Milosavljević, fotograf iz Ćuprije ovogodišnji je dobitnik nagrade ” Matiću u čast” za delo “Autoportret”. Ovo je prvi put da nagradu sa konkursa na temu nadrealizma, koji raspisuje Muzej “Horeum Margi Ravno”, dobija autor iz Ćuprije.

“Fokus mog stvaralaštva je fotografija a ovog puta odlučio sam se za print ogledalu, tako da svako od posetilaca u ovom radu može sa vidi svoj odraz. Ova nagrada za mene ima posebnu težinu i obavezu da i naredne godine odgovorim izazovu koje tema nadrealizma, a pre svega stvaralaštvo Dušana Matića sa sobom nosi” izjavio je ovogodišnji dobitnik nagrade Ivan Milosavljević.

Izlozbenu postavku čini 40 radova 23 autora, a izložba će u galerijskom prostoru muzeja biti otvorena do 4. oktobra.

Text: TV Pomoravlje

FOTO GALERIJA OVDE