DAN PEŠAČENJA 2020 - Ćuprija.net
18407
post-template-default,single,single-post,postid-18407,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DAN PEŠAČENJA 2020

DAN PEŠAČENJA 2020

Planinarski savez Srbije i planinarsko društvo “Zubrova” iz Ćuprije organizovali su za ljubitelje pešačenja i prirode, drugi put za redom, manifestaciju “Dan pešačenja” koja je prvenstveno namenjena onima koji praktikuju pešačenje kao vid rekreacije.

“Dan pešačenja” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost pešačenja i pretvori u zdravu naviku.

Ovogodišnji slogan ove sportsko rekreativne manifestacije je “Srbija hoda- za korak bliže zdravlju ” a cilj je promocija zdravih životnih navika, prevashodno kretanje kao vida rekreacije ali i da se u isto vreme ukaže na potencijale koje oragnizovanje ovakvih pešačkih tura u kraju imaju za unapređenje turističke ponude opštine, kaže Nebojša Petronijević, predsednik Planinarskog društva “Zubrova” iz Ćuprije.

Pešačka tura duga je 4 kilometra, od plaže na Velikoj Moravi do novog železničkom mosta i nazad i za učesnike akcije nije bila naporna. Staza je laka, bez uspona sa dosta hladovine i pogodna za sve uzraste, dodaje Petronijević.

FOTO GALERIJA OVDE