DAN PEŠAČENJA – ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU - Ćuprija.net
18393
post-template-default,single,single-post,postid-18393,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DAN PEŠAČENJA – ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU

DAN PEŠAČENJA – ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU

“Za korak bliže zdravlju” je naziv ovogodišnjeg Dana pešačenja koji se organizuje u Subotu 12. septembra.

Saradnji Planinarskog Saveza Srbije koji je organizator ove manifestacije i brojnim lokalnih klubovima pridružiće se i Planinarsko društvo “Zubrova” iz Ćuprije.

“Zbog aktuelne epidemiološke situacije akcija će biti organizovana u nešto drugačijem obliku. Mesto okupljanja je plaža kraj Velike Morave a u šetnji koja kreće od 9 sati mogu da učestvuju naši sugrađani svih generacija” kaže Ognjen Tubić, potpredsednik Planinarskog društva “Zubrova” i dodaje da će se ove godine ići trasom od početka brane do novog železničkog mosta. “Zbog Kovida-19 nećemo ići u zajedničku šetnju, već podeljeni u manje grupe od najviše 30 ljudi, a broj grupa zavisiće od toga koliko se učesnika bude prijavilo” naglašava Tubić.

Cilj akcije je promocija zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti vezane za prirodu, ali i upoznavanje okoline našeg grada koju većina ne poznaje dovoljno.