POČELI 39. MATIĆEVI DANI - Ćuprija.net
18380
post-template-default,single,single-post,postid-18380,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČELI 39. MATIĆEVI DANI

POČELI 39. MATIĆEVI DANI

Svake godine u prvoj polovini septembra u Ćupriji se održava kulturna manifestacija Matićevi dani u znak sećanja na život i stvaralaštvo Dušana Matića.

Aktuelna epidemiološka situacije nije sprečila organizatora ove manifestacije u nameri da se ovogodišnjii Matićevi dani organizuju u kontinuitetu od 09. do 13. septembra negujući duh i tradiciju manifestacije, kaže Ljiljana Đorđević direktor Narodne biblioteke Dušan Matić u Ćupriji i dodala da će ova manifestacija trajati sve dok postoje generacije mladih koji će sa poštovanjem negovati ime i delo čuvenog nadrealiste.

Prvi dan ovogodišnjih Matićevih dana obeležilo je predavanje Milanke Todić, profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na temu „Supruga, muza, umetnica: žena u beogradskom nadrealizmu“.

U umetničkom delu programa učestvovali su učenici ćuprijske Gimnazije, bračni par Jelena i Predrag Kačavenda. Posetioci su mogli da pogledaju izložbu bibliotekarske građe o nadrealizmu u Srbiji.

Manifestacija „Matićevi dani“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine opštine Ćuprija, a organizator je Narodna biblioteka „Dušan Matić“

FOTO GALERIJA OVDE