ODRŽANA 4.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
18386
post-template-default,single,single-post,postid-18386,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA 4.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA 4.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Razmatranje godišnjih izveštaja, nacrta odluka i predloženih rešenja samo su neke od 13 tačaka koje su bile na dnevnom redu 4. sednice Opštinskog veća.

Na predlog odeljenja za finansije većnici su razmatrali odluku o zaduživanju opštine Ćuprija za finansiranje deficita tekuće likvidnosti, izveštaj o radu Turističke organizacije opštine Ćuprija za 2019. godinu i izmene finansijskog plana radnog tela MZ Senje.

Razmatrani su i nacrti odluke o formiranju opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Ćuprija pa je na predlog obrađivače ove teme – Odeljenja za poslove organa zaštite, opštu upravu i zajedničke poslove predsednik opštine Jovica Antić imenovan za komandanta štaba, zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević za zamenika komandanta štaba, Milica Cvetković, načelnik opštinske uprave za načelnika štaba, Ninoslav Erić, predsednik skupštine opštine Ćuprija za člana štaba i Branko Milojević, pomoćnik predsednika opštine za člana štaba za evakuaciju i hitno uspostavljanje neophodnih službi od javnog interesa. Stalni sastav Opštinskog štaba za vanredne situcije broji  22 člana.

Na predlog odeljenja za društvene delatnosti , prevredu i lokalni ekonomski razvoj većnici su razmatrali godišnji likvidacioni izveštaj JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada”, informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koji se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač Skupština opštine Ćuprija.

Većnici su razmatrali i usvojili predlog rešenja o formiranju organizacionog odbora za obavljanje poslova u vezi organizovanja i obeležavanja dana opštine Ćuprija. Prema datom predlogu članovi ovog odbora su članovi Opštinskog veća opštine Ćuprija Svetlana Kostić i Nenad Jovanović, Novak Novaković, direktor Muzeja “Horeum Margi-Ravno” Ćuprija, Jelena Petrović, direktor Turističke organizacije Ćuprija, Dejan Ristić, direktor JKP “Ravno 2014” Ćuprija i Dragan Zdravković, predsednik Sportskog saveza Ćuprije.

FOTO GALERIJA OVDE